Romersk mad

romersk mad

I sværd-og sandalfilm bliver den romerske overklasses måltider altid skildret som rene madorgier med eksotiske ingredienser såsom flamingotunger og farsede hasselmus.

En kogebog fra oldtiden fortæller dog en helt anden historie om maden i velstående familier i kejsertiden: gode råvarer, mange grøntsager, økonomisk sans og velsmag – kort sagt den type mad, som det moderne menneske også sætter pris på.

På mange måder ligner retterne dem, man i nutiden kan spise i Middelhavslandene. Med flere undtagelser: Ingen tomater, ingen kartofler, ingen paprika eller chlli, ingen pasta. Alle disse ting kom først til Europa over 1.000 år senere.

Apicius’ kogebog indeholder over 500 opskrifter, og ud fra dem har de to foredragsholdere sammensat en middag (en cena, som romerne ville have sagt) med forret, hovedretter og dessert, som deltagerne selv skal være med til at lave og sætte til livs.

Inden madlavningen fortæller Tue Søvsø og Gorm Tortzen om deres arbejde med den gamle kogebog, om ingredienserne og hvordan man skaffer dem og om arbejdet med at tilpasse kogebogen til en moderne husholdning. Sammen med Anne Knudsen har de udgivet Latinsk kogebog, som vil kunne ses og evt. købes under madlavningskurset.

Undervisningssted

Fredensborg Skole, Vilhelmsro
Humlebækvej 10
3480 Fredensborg
Skolekøkken Bygning B

Praktisk information

Hold nr:
242020
Første møde:
2.11.24 kl. 10:00
Mødegange:
1
Lektioner:
4

Pris

Almen
DKK 350,00
  • Lørdag 2.11.24 kl. 10:00 - 14:00

    Sted: Fredensborg Skole, Vilhelmsro
    Humlebækvej 10

    Lokale: Skolekøkken Bygning B

Anonym

Tue Søvsø