Foredrag & debat

Navn Start tid Underviser Lekt. Start  
Insekter - fremtidens fødevare! 19:00 Nina Askov Ledige pladser 1,00 22‑11‑2017
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

Insekter – fremtidens fødevare 

 

  • “I fremtiden kommer vi til at spise insekter”. Vi har hørt det mange gange i medierne, men kan det virkelig passe? Hvorfor skal vi spise insekter? Smager de godt? Kan man blive syg af at spise dem? Feder de? Kan man overhovedet få ungerne til at spise dem?
  • Vi bliver nødt til at se os om efter alternative fødekilder, hvis hele jordens befolkning skal kunne brødfødes i 2050, hvor det forventes, at vi bliver ca. 9 milliarder mennesker. Insekter er anbefalet af FN’s fødevareorganisation FAO, som en mulig løsning. 2 milliarder mennesker verden over spiser allerede insekter som en helt naturlig del af deres kost, så noget må de vel kunne, insekterne.
  • I foredraget fortæller Nina Askov om, hvad der fik hende til at sætte insekter på menuen. Hun deler ud af sine erfaringer med at servere de små kryb og redegør for insekternes indtog i Europa og hvad der har været, og fortsat er, af forhindringer – og det er sjovt nok ikke danskernes modstand mod at spise insekter, der udgør den største barriere.
  • Foredraget afsluttes med en insektsmagning, hvor der er mulighed for at smage 4 forskellige insekter tilberedt på delikat vis.

 

 

 

Insektspisning er en af tidens helt store gastronomiske trends, som mange medier taler om. Men kan vi virkelig spise dem? Og skal vi spise dem som sidedish eller hovedmåltid?
Nu er Danmarks Buglady nr. 1, Nina Askov, klar med sit tankevækkende og grænseoverskridende foredrag, hvor publikum får en unik mulighed for at lære mere om fremtidens fødevare og insektspisning. Og så er der mulighed for selv at smage den nye delikatesse. 

Nina Askov aka Buglady er selvudnævnt insektambassadør. Som tidligere kok og en professionsbachelor i ernæring og sundhed har Nina Askov valgt at kaste sig over insekter som ny råvare og udvikle opskrifter med dem til gavn for den nysgerrige forbruger, der er bevidst om sit klima- og miljøaftryk.

Hun står bag bloggen Buglady, der har til formål at oplyse om og inspirere til insektspisning – eller entomofagi, som det også hedder. Nina Askov har serveret mad med insekter på flere forskellige madfestivaler rundt i Danmark: ”De fleste, der skal prøve at smage, tøver meget i starten og tror ikke, de kan få sig selv til det. Men jeg oplever faktisk, at omkring 42% godt kan lide det. Det er jo bare en forestilling oppe i hovedet, at insekter er ulækre. Rundt i verden spiser mere end to milliarder mennesker insekter som en del af deres daglige kost.

Men én ting er at smage på insekter på en madfestival, noget andet er at tilberede maden selv, hvilket kan virke som en stor mundfuld for nogle. Derfor har Nina Askov lavet bloggen Buglady, hvor man finder masser af inspiration og tips til, hvordan man kan begynde at integrere insekter i den daglige madlavning. ”Orme har et kæmpe smagspotentiale alt efter, hvordan man tilbereder dem, og de er ikke svære at lave. De har en dyb smag af umami og kan bruges til alt, hvad der skal knase. Men de behøver ikke at være hele, man kan også sagtens lave dem til mel. Det handler om at få dem inkorporeret i den form, man synes er lækker.

I det grænseoverskridende og nytænkende foredrag får publikum et indblik i entomofagi, og så får de også lov at smage mad tilberedt med insekter.

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 172004
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 22-11-2017 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Nina Askov
Priser:
Almen DKK 50,00
Gratis for Fredensborg Aftenskoles holddeltagere DKK 0,00
Penge vokser ikke på træerne men...! v/Kim Valentin 19:00 Kim Valentin Ledige pladser 1,00 08‑03‑2018
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Formuepleje bliver ofte gjort til noget meget besværligt uden egentligt at være det. Selvfølgelig kræver det tid og god evne til ikke at blive grådig på de forkerte tidspunkter. 

Hvordan sammensætter du porteføljen til din pension, og hvilken risiko er egentlig fornuftig af tage med dine penge? Hvor meget afkast kan du forlange, og hvad skal du frem for alt ikke gøre for at være sikker på at have en god økonomi hele livet? Få svarene den 8. marts 2018.

Kim Valentin er en af landets skarpeste finansielle rådgivere for private, mindre virksomheder og organisationer. Samtidig er han uafhængig af de store banker og finanskoncerner.

Som partner og adm. direktør i Finanshuset i Fredensborg er han udelukkende kundens rådgiver vedrørende planlægning, optimering og analysering af økonomiske og finansielle muligheder og problemstillinger på et uafhængigt og uvildigt grundlag.
Kim Valentin er uddannet cand. polit. og er desuden forfatter til bogen ”Giv dig selv en god økonomi – hele livet”, foredragsholder, skribent og flittigt benyttet kilde til privatøkonomiske forhold i medierne.

Blandt tillidsposterne er Kim Valentin partner og bestyrelsesmedlem i Pivot Partner ApS., medejer af Fredensborg Advisor ApS og Borgmester i Gribskov kommune.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 181001
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 08-03-2018 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Kim Valentin
Priser:
Almen DKK 55,00
Gratis for Fredensborg Aftenskoles holddeltagere DKK 0,00